5 dolog, amit tegyél meg vasárnap a jobb hétkezdés érdekében

Egy ideje rájöttem arra ha pár dolgot szem előtt tartok a vasárnapi teendőimmel kapcsolatban akkor sokkal produktívabban tudom kezdeni a hetet, ami szerintem nagyon fontos, hiszen abszolút megtudja határozni a hetem indulását. Ezeket a tippeket szeretném ma Veletek megosztani, remélem sokatoknak segítséget nyújt majd. 🙂

Nézd meg a naptárat:

Jó ha van egy olyan naptárunk vagy naplónk, amibe felvezetjük a fontos dolgokat, hiszen így biztosan nem maradhat el semmi. Fontos, hogy ilyenkor még csak nézzük meg a teendőket a következő hétre, ne egyből tervezzünk, hiszen az esetleges bőség zavara teljesen káoszba torkolhat, ezért érdemes relatívan először csak átgondolás szintjén végignézni a naptárunkat, naplónkat.

Készíts egy listát:

Ha már megvagyunk a teendők felmérésével akkor következhet a tényleges tervezés. A legcélszerűbb szerintem ilyenkor ha készítünk egy listát, amibe vázlatszerűen időrendi sorrendben feljegyezzük a teendőket, majd ha ezzel készen vagyunk akkor érdemes egy prioritási sorrendet is készíteni a hétre így biztos, hogy ha teljesen el is leszünk havazva akkor is a fontos dolgokat el tudjuk intézni a hét elején.

Rendrakás, takarítás:

Számomra az is nagyon fontos, hogy a hetet úgy kezdjem, hogy rend van a házban. Sokkal komfortosabban érzem magam ha el van pakolva minden ruha, ha ki van vasalva és fel van takarítva. Ráadásul ha ezt megcsináljuk vasárnap akkor hétfőn nem lesz annyi házimunkánk sem, ami valljuk be őszintén elég jól hangzik nem? 🙂

Feküdj le korábban:

De komolyan! Lehet furin hangzik, de jót tesz ha hamarabb ágyba kerülünk. Szerintem nincs is annál rosszabb mint amikor úgy kezdjük a hetet, hogy majd lecsukódnak a szemeink. Már egy ideje próbálok odafigyelni a vasárnapi korán fekvésre és azóta valóban sokkal könnyebben indulnak a heteim, érdemes kipróbálni.

Pihenj:

Az egyik legfontosabb teendőnk vasárnap a pihenés! Azt a sok mindent, amit felhalmozunk a héten jó ha kipihenjük, ami persze mindenkinél más lehet, mondjuk egy vacsora a barátnőinkkel vagy éppen egy filmnézős este a párunkkal. Mindegy mit választasz a lényeg, hogy legyen hozzá kedved és tudj kikapcsolódni kicsit.

Írjátok meg kommentben, hogy Nektek miből áll a vasárnapotok! 🙂

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük