5 egyszerű kezelés a téli, száraz bőrre

Az évszakok változásával a bőrápolási szokásainkon is érdemes változtatni. A téli hideg idő beköszöntével a levegő sokkal szárazabb, ami a bőrünket is megviseli, kiszárítja. Én magam is sokszor küzdök a téli bőrszárazsággal, ami nálam leginkább foltokban jelentkezik így a kezelése is nehezebb. Ha Te magad is érzékelted már a bőrszárazságot és szeretnél kicsit jobban odafigyelni a téli időben is a bőrödre, akkor érdemes tovább olvasnod, mert olyan tippeket osztok meg ebben a bejegyzésben, melyek nekem nagyon beváltak.

 1. Fényvédő:

  A fényvédő használata egész évben nagyon fontos, akik sokat tartózkodnak ilyenkor kint azok tudhatják, hogy milyen erős tud lenni a téli nap , ezért ilyenkor még jobban védeni kell a bőrünket a nap káros sugaraitól. Manapság már nagyon sok termék tartalmaz fényvédőt is, így ha nincs kedvetek külön termékként használni, akkor keressetek olyan hidratáló krémet, mely tartalmaz legalább SPF15-öt.

 2. Párásító:

  Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én sajnos nagyon sokszor érzékelem, hogy száraz a levegő a szobánkban, így reggelre gyakran fájó torokkal ébredek, ami aztán elmúlik persze, de eléggé kellemetlen tud lenni. Gondoljatok csak bele, hogy a fűtésszezonban a bőrötök is hamarabb képes kiszáradni, ezért ennek elkerülésére én ajánlom Nektek a párásítókat, mert nagyon sokat tudnak segíteni.

 3. Erősítsd meg a hidratálásod:

  Bizonyára már mindenki tudja, hogy a hidratálás mennyire fontos a bőrápolásban, de azt sokan elfelejtik, hogy hidratálni nem csak a krémekkel tudunk, hanem a megfelelő folyadékbevitellel is. Érdemes ilyenkor egy erősebb hidratálóra váltani, hiszen a bőrünk igényli a több törődést.

 4. Meleg víz:

  Fontosnak tartom azt is megemlíteni, hogy annak ellenére, hogy a forró fürdők és meleg vizes arcmosás ilyenkor kifejezetten jólesik, azért érdemes azt is szemelőt tartani, hogy a meleg víz a bőrből képes eltávolítani a természetes olajokat, így képes szárítani is.

 5. Nedves ruhadarabok:

  Bár havat nem sokat látunk ezen a télen sem, azért akik telelnek és éppen a fehér táj örömeit élvezik, azok se feledkezzenek meg arról, hogy a vizes ruhadarabok (különösen a gyapjú) irritálhatják a bőrt, ezért érdemes ezeket minél hamarabb eltávolítani, amint a házba érünk.

Remélem tudtam Nektek segíteni egy kicsit annak érdekében, hogy megakadályozzátok vagy megszüntessétek a bőrszárazságot a téli időszakban. Ha Nektek is van ötletetek a témával kapcsolatban, akkor azt írjátok meg komentben. 🙂

Köszönöm, hogy olvastatok, hamarosan jelentkezem. 🙂

Szeretettel:

Reni

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük