5 tipp az egészséges hajért

Ha valaki megkérdezi Tőlem, hogy mi az, amit szeretek magamon akkor kérdés nélkül a hajamat és a szempilláimat szoktam mondani. Kiskorom óta hosszú hajam van, néha-néha rám jön egy hóbort, miszerint én rövid hajat szeretnék, aztán alszok rá egyet és rájövök, hogy badarság az egész, mert imádom a hosszú hajamat. 🙂 Ez idő alatt bőven kitapasztaltam, hogy melyek azok a tényezők amikre figyelnünk kell ahhoz, hogy egészséges legyen a hajunk. Őszintén meg kell, hogy mondjam hosszú haj egészséges tartása elkötelezettség, türelem és jó genetika keverékét igényli. Ma 5 olyan tippet szeretnék megosztani Veletek, ami sokat segíthet a hajatok egészségének megőrzésében.

Mindent csak kíméletesen:

Amikor mosod a hajad figyelj arra, hogy ne a körmeiddel mosd a fejbőröd, hanem az ujjbegyeiddel, így nem sérted meg a fejbőrödet. Hajmosás után a törülközővel sose dörzsöld addig a hajadat míg nem lesz száraz, mert ezzel nagyon sokat árthatsz a hajadnak, apró mozdulatokkal itasd fel a vizet a hajadról, így kíméletesebben tudod megtörölni.

Természetes hajformázás:

Ha teheted ne használj sütővasakat és hajvasallót, mert iszonyatosan roncsolják a hajat, helyette fond be inkább a hajadat egy kicsit vizes állapotában így természetes hullámokat kapsz. Ha pedig mégis a mesterséges hajformázás mellett döntesz mindenképpen használj hajvédő spray-t.

Vágasd a töredezett végegeket:

Mindenki azt mondta nekem, hogy ha sűrűn vágatok keveset a hajamból akkor gyorsabban nő majd, nos ez tényleg így is van legalábbis nálam, ezért ha szeretnéd, hogy nőjön a hajad akkor vágass mindig 1-2 cm a végéből, azok úgyis eltöredezett hajszálak.

Használ balzsamot és maszkokat:

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a hajaddal ha rendszeresen használsz hajmosáskor balzsamot és maszkot, ezek a termékek mind segítenek abban, hogy a hajad táplált, fényes és puha legyen.

Megfelelő termékeket használj:

Csak olyan készítményeket használj, melyek a te hajtípusodhoz megfelelnek, mert így tudsz valódi eredményeket elérni.

Remélem, hogy tudtam Nektek segíteni ezzel a cikkel! 🙂 Ti milyen praktikákat vettek be az egészséges haj érdekében?

Köszönöm, hogy ma is itt voltatok!

Szeretettel: Reni

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük