5 tipp, hogy a legjobbat hozd ki magadból

Egyre jobban közeledünk a karácsonyhoz, ami azt is jelenti, hogy a 2019-es évből kevesebb, mint egy hónap maradt. Ilyenkor mindig minden felgyorsul és a rengeteg teendő vár ránk, pontosan ezért érdemes egy kicsit lassítani és átgondolni az elmúlt hónapokat. Én személy szerint az ünnepek közeledtével is szeretek produktív és hatékony lenni, és szeretem azt érezni, hogy a lehető legjobbat hozom ki magamból. Ma öt olyan tippet hoztam, ami segíthet, hogy az év utolsó hónapjában is a legjobbat hozd ki magadból.

Örülj a kis dolgoknak is:

Sokszor ne a nagy dolgokban keresd a boldogságot, hanem sokkal inkább a kicsikben. Járj nyitott szemmel, mert csak így láthatod meg ezeket a dolgokat. Például örülj annak is ha fél órával hamarabb végzel a munkahelyeden, vagy annak ha éppen főztél egy finom vacsorát a családodnak.

Figyelj a szabadidőre:

Azt már biztosan sokan tudjátok, hogy nagyon szeretek tervezni, ezért nálam minden napnak van valami kerete. Biztos vagyok benne, hogy ha nem írnék teendő listát akkor teljesen elcsúsznék és a blogra sem jutna annyi idő. Ha a teendőim elvégeztem akkor mindig figyelek arra, hogy tartsak egy kis szünetet, hiszen ez mindenkinek jár és mindenki igényli is, még akkor is, ha esetleg ezt nem érezzük létfontosságúnak. Itt sem kell óriási dolgokra gondolni, csupán egy közös sorozat rész nézésre a párunkkal vagy éppen egy jó bekuckózásra a kanapén egy forró teával és egy jó könyvvel.

Célok:

Én abszolút azt vallom, hogy fontos, hogy legyenek az embernek céljai, hiszen ezek visznek minket előre, így tudjuk, hogy mit szeretnénk és hogy merre tartunk. Én az év vége közeledtével mindig értékelem az évemet és az aktuálisan elért céljaimat, majd ha ezzel megvagyok, akkor fejben elkezdek agyalni a jövő évi terveken is. Fontos, hogy a céljaink reálisak legyenek magunkhoz képest.

Magadnak felelj meg:

Ne a mások által elvárt tényezőknek akarj megfelelni, hanem saját magadnak. Ne érdeklejen, hogy más hogy lát Téged a lényeg, hogy mindig add önmagad. Ha pedig esetleg nem érzed jól magad a bőrödben, akkor tegyél érte, hiszen a változás ereje mindig ott van mindenkiben!

Lépj ki a komfortzónádból:


Néha igenis át kell lépnünk néhány általunk felállított határt. Én erre tudatosan próbáltam figyelni ebben az évben és jelentem csodás érzés kilépni a komfortzónánkból, úgyhogy Nektek is csak ajánlani tudom.

Nektek van olyan tippetek, ami segíthet abban, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból? Ha igen akkor írjátok meg kommentben! 🙂

Szeretettel:

Reni

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük