Egészséges szokások, melyeket valóban élvezek

A Nan’s oldalt pontosan azért hoztam létre, hogy arról tudjak írni, ami éppen aktuálisan érdekel, vagy amiről éppen írni szeretnék Nektek, mivel az utóbbi időben elég nagy szerepet kapott az életemben az egészségesebb életmód, ezért arra gondoltam, hogy több életmóddal kapcsolatos bejegyzést is írok majd remélve, hogy ezzel Titeket is motivállak majd. A mai bejegyzés is egy ilyen lesz, amiben arról szeretnék beszélni, hogy Nekem milyen egészséges szokások lettek azok, amiket megszerettem, hiszen ez egy nagyon fontos dolog szerintem, mert így lehet igazán élvezni mondjuk a délutáni edzéseket vagy a nem kényszerré váló megfelelő víz fogyasztást.

Edzés:

Sosem gondoltam volna, hogy egy nap arról írok blog bejegyzést, hogy megszerettem a mozgást, de az ember változik s ezzel együtt formálódik is. Januárban kezdtem el a rendszeres edzést, de ekkor még nagyon kezdetleges volt, ugyanis én azon az elven vagyok, hogy nem akartam túlhajszolni magam, hiszen az a célom, hogy megszeressem a mozgást és valószínű, hogy ha január első hetében minden nap edzettem volna könnyen megeshetett volna velem, hogy elvesztem a motivációm, mert nagyon kifáradok, ezért hagytam magamnak időt. Hagytam időt arra, hogy hozzászokjak, hogy ez egy igazi rendszer legyen az életemben, hogy a mozgást egy kikapcsolódásnak fogjam fel ne pedig szenvedésnek (persze vannak napok, amikor sajnos csak így megy, de nem minden nap lehet tökéletes), szóval szép lassan elkezdtem érezni az izomlázat, aminek nagyon örültem, hiszen az arra utal, hogy valamit jól csinálok. Teltek a hetek, hónapok és egy nagyon szuper rendszer lett az edzés, próbálom tartani magam a heti 3x mozgáshoz, de ha tehetem akkor többet is vállalok. Szóval ha éppen Te is most kezdenél bele akkor a fokozatosságot tudom nagyon ajánlani, mert szerintem ez a legfontosabb.


Folyadékbevitel:

Hihetetlen számomra az, hogy mennyire befolyásolja a szervezetünket a folyadékbevitel. Próbálok tudatosan figyelni erre, hiszen több jótékony hatást is észrevettem mióta elég vizet iszom. A bőröm sokkal szebb, kevesebb bőrhibám van s ez nem csak az arcomon észlelhető, szóval érthető ha azt mondom, hogy imádom, hogy többet iszok. 🙂 Ha esetleg Te is olyan vagy mint én, hogy képtelen figyelni arra, hogy igyon, akkor egy szuper tippem van számodra. Kitapasztaltam, hogy a páromnak és nekem is az vált be legjobban ha mindig szem előtt van az üveg, pohár legyünk bárhol is szóval ez az első számú a tippem, a második pedig az, ami nekem mondjuk annyira nem jött be, de ki tudja lehet neked pont ez lesz jó, telepíts le egy olyan alkalmazást a telefonodra, ami állandóan jelez, hogy innod kell, bár nekem ez nagyon kényszeres volt.

Az étel mennyisége és minősége:

Nem mondom, hogy minden finomított hozzávalóról le tudtam mondani, de nekem már az is hatalmas változás, hogy egy szelet csoki helyett, inkább salátát eszek. Az ételek mennyiségére is próbálok figyelni, hiszen már azzal is nagyon sokat el tudunk érni ha kevesebbet eszünk, de többször. Nem vagyok szakértő se tanácsadó csupán a saját tapasztalataimat osztom meg Veled, de ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni vagy étrendet szeretnél követni akkor keress fel ezzel foglalkozó cégeket ők biztosan tudnak majd Neked segíteni. 🙂

Bőrápolási rutin:

Csak nem azt hitted, hogy kihagyom a bőrápolást?! Haha, nyugi nem. 😀 Az egyik kedvencem, hiszen ha a lelkünk rendben van egy jól eső mozgás után, akkor szépüljünk kívülről is, ugyanis egyetlen smink sem mutat szépen, ha nem ápolt a bőrünk. Nekem ez egy nagyon fontos pont, ezért igyekszem figyelni is rá.

Sétálás, levegőzés:

Talán furcsán hangzik így elsőre, hogy “levegőzés”, de ha mondjuk más oldalról közelítem meg a dolgot, például úgy ahogy mi is szoktuk, hogy kimegyünk az erdőbe sétálni egyet, akkor máris nem hangzik olyan furcsán ugye? Nekem rengeteget tud adni egy-egy ilyen séta, imádom a természetet, a madarakat, őzeket, s a csodás erdő illatot azt hiszem ezt a sort sokáig tudnám még sorolni, ezért mindenképpen ajánlom Neked is hogy hétvégenként ha időd engedi mindenképpen sétálj egy nagyot a természetben.


Remélem tudtam segíteni a fentebb írtakkal, legyen szép napod!

Szeretettel: Reni

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük