Hogyan kezdj el blogot írni? 6 tipp a kezdő bloggerek számára

Úgy gondolom, hogy 2019-ben is érdekes téma lehet sokak számára a blogolás és a hozzá kapcsolódó kérdés, hogy hogyan is kezdjünk el blogot írni? Ha akár csak egyszer is megfordult a fejedben hogy blogot szeretnél írni, de nem mertél belevágni valami miatt, akkor ez most a Te bejegyzésed ugyanis szeretnék megosztani pár olyan szerintem hasznos infót, ami akár segíthet elindulni az úton. Természetesen ezek csak tanácsok nem kőbe vésett dolgok, hiszen nekem sincs több tízezres olvasótáborom és nem dolgozom együtt óriási márkákkal, de igenis büszke vagyok arra amit eddig elértem, hiszen számomra a blog nem csak egy hobbi, annál sokkal többet jelent. Miért ne lehetne akár Neked is egy oldalad, ami teljesen Téged fejez ki és mutat be? Ha érdekel, hogy én mit ajánlok kezdő bloggereknek akkor mindenképpen maradj itt és olvass lejjebb.

Válassz egy számodra kedves és érdekes témát:

Először is gondolod végig, hogy melyek azok a témák, melyek érdekelnek, hiszen arról tudsz majd hitelesen és teljes odaadással írni. Az állandóság fontos a blogolásban, ezért is jó ha a témád közel áll hozzád, hiszen erről tudsz majd mindig írni. Ha egy téma érdekes számodra és jól ismered, más szemmel tudsz rá tekinteni, akkor ezáltal a bejegyzéseid is sokkal érdekesebbek lesznek, így több olvasót tudsz megfogni.

Vágj bele kezdőként:

Ne feledd senki sem úgy születik, hogy mindent tud, ne légy szigorú magadhoz. Adj időt a gyakorlásra, nem szégyen “próba” cikkeket írni, melyeket nem publikálsz az olvasóid felé csupán csak magadnak írod a gyakorlás kedvéért. Legyél büszke a legelső bejegyzéseidre is, hiszen később hónapok, évek múlva ha visszanézed látni fogod a fejlődést, ami nagyon jó érzés tud lenni.

Elsősorban magadnak írj:

Ne másnak akarj megfelelni, hanem saját magadnak, ez igaz az egész életre is, nem csak a blogolásra. Ha megfelelsz a saját elvárásaidnak és úgy érzed jó tartalmakat készítesz akkor az már fél siker. Természetesen tartsd szem előtt az olvasóid kéréseit, észrevételeit is, de ne feledd a legfontosabb az az, hogy szeresd azt, amit csinálsz és azt amiről írsz.

Írj naplót, listákat:

Érdemes vezetni egy olyan naplót, amibe feltudod jegyezni az ötleteidet, gondoltaidat. Én a mindennapokban is nagyon szeretek határidőnaplót vezetni, ami a blogolásnál is nagy segítségemre van. Amikor jegyzetelsz nem fontos kerek mondatokat írnod, elég csak vázlatszerűen írnod. Ez segít abban, hogy kiértékeld, hogy mi az ami megmozgat, így az ötleteid sem vesznek el.

Lépj hátra egyet:

A kezdeti nagy motiváció, amikor tele vagy ötletekkel sajnos gyorsan alább tud hagyni. Ne tépelődj azon, hogy publikálj-e egy bejegyzést vagy sem, térj vissza rá pár órával később és pontosan tudni fogod, hogy mi a teendőd, hiszen ilyenkor már sokkal objektívebben tudod megítélni a bejegyzést. Nem baj ha néha inkább hátra lépsz egyet és pihensz, hiszen ilyenkor is születnek nagyon jó bejegyzés ötletek.

Legyél egyértelmű:

Én azt vallom, hogy minél könnyedebb egy bejegyzés annál élvezhetőbb is. Én például nagyon szeretek tagolni, és szeretek közvetlenül beszélgetni Veletek. 🙂 Az egyszerű kifejezések könnyűvé, rugalmassá teszik a bejegyzést szerintem.

Ezek lennének az én tanácsaim a kezdő bloggerek felé remélem, hogy hasznosnak találtátok és hogy tudtatok egy kicsit inspirálódni. 🙂

Te milyen tanácsokat adnál a bloggereknek, írd meg kommentben és beszélgessünk egy jót!

Szeretettel: Reni

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük