Kezdő útmutató a terméktípusokhoz

Bizonyára már tudjátok, hogy a jó bőrápolás nem arról szól, hogy megmossuk az arcbőrünket és egy termék köré építjük fel az egész rutinunkat. Rengeteg termék található meg mind a boltokban, mind az internet világában is, pontosan ezért esetenként csak megveszünk egy adott terméket de nem feltétlen tudjuk, hogy pontosan mire is jó, ezért úgymond a bőség zavarában könnyen elveszünk. Összeírtam számotokra egy olyan listát, melyet alapul lehet venni akár útmutatónak is a terméktípusok megismerése érdekében, ami remélem többeknek is hasznos lehet.

Arctisztító:

Már itt az elején szeretném felhívni a figyelmet erre a terméktípusra, ugyanis az egyik alappillérnek is mondhatjuk az arcápolásban. Független attól, hogy viselünk-e sminket vagy sem, egy nap kétszer ajánlott megtisztítani a bőrt a baktériumoktól és egyéb szennyeződésektől.

Bőrradír:

A hámlasztás minden rutinban szerepelnie kell, hiszen enélkül nehezebben távolodnak el az elhalt hámsejtek, ezáltal nehezebben is újul meg a bőr. Sajnos gyakran tapasztalom azt, hogy nem fordítunk elég időt a bőrradírozásra pedig ez is elég lényeges. Az elhalt hámsejtek eltávolítása számos pozitívummal jár többek között: megnyílnak a pórusok, ragyogóbbá és fiatalosabbá válik a bőrt. Mivel a hámlasztók enyhe savak, ezért csökkentik a bőr PH értékét, ami azért kifejezetten jó, mert így elpusztulnak a káros baktériumok.

Szérum:

Ezek a termékek általában antioxidánsokat tartalmaznak, ezért is olyan hatásosak. Mivel a szérumok mélyen a bőrbe hatolnak, ezért tökéletesek a száraz bőr hidratálására is. A legtöbb szérum tartalmaz retinolt és peptideket, melyek serkentik a kollagéntermelést.

Arcolaj:

Az arcolaj fő tulajdonsága, hogy segíti a bőr rugalmas rétegének felépítésében. Az egyik legkedveltebb olajfajta az argánolaj, ami nem csoda, hiszen csodát tesz a bőrrel. Az argánolaj és az E-vitamin nagyszerűen alkalmazható minden bőrtípusra és bőrproblémára. Ha nem szerettek sokat ácsorogni a tükör előtt szépülni, akkor tegyetek 2-3 cseppet a szérumotokhoz ha szeretnétek kicsit csökkenteni a lépéseket.

Fényvédő:

Nem győzöm hangsúlyozni a fényvédő krémek használatának fontosságát, mert nélkülözhetetlenek a bőr védelméhez az UV-károsodások ellen. Fontos, hogy ne csak nyáron használjunk ilyen terméket, hanem évszaktól függetlenül is, valamint, hogy olyan terméket alkalmazzunk, mely megfelelő a bőrtípusunk számára. Szerencsére ma már nagyon sok olyan kozmetikum van, melybe “bele van építve” a fényvédő.

Hidratáló:

Csak úgy, mint az arctisztításra erre is érdemes napi kétszer időt szánni. Sokféle hidratáló közül választhatunk, ám ha megakarjuk őrizni a bőrünk hidratáltságát, akkor válasszunk olyan készítményt, mely glicerint vagy hialuront tartalmaz.

Arcmaszk:

Rengeteg maszk típus létezik a piacon, minden bőrtípus számára. Jómagam is nagyon kedvelem a különböző maszkokat, pakolásokat, mert meggyőződésem, hogy egy tápanyagokkal teli maszk csodát tud művelni a bőrrel.

Szemkrém:

Ezek a termékeke kifejezetten híresek arról, hogy a hatóanyagai behatoljanak a szem körüli finomabb bőrbe, így fejtik ki hatásukat. Éjszakára érdemes retinol vagy peptid szemkrémet választani, mert ezek stimulálják a kollagéntermelést.

Fontos megemlítenem, hogy nem vagyok orvos sem bőrgyógyász a leírtak csak a saját tapasztalataimat és tudásomat tartalmazzák!

Remélem tudtam Nektek segíteni egy kicsit. 🙂 Írjátok meg kommentben, hogy Nektek milyen a bőrápolási rutinotok!

Köszönöm, hogy itt voltatok és olvastatok!

Szeretettel:

Reni

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük