Könnyed hétköznapi smink

Az elmúlt időben változtattam kicsit a sminkelési szokásaimon, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek a hétköznapi sminkemet a jelenlegi kedvenc termékeimmel.

Bázis:

A smink alapjára mindig érdemes nagy figyelmet fordítani, hiszen szó szerint ez mindennek az alapja, azt viszont mindenképpen szeretném megemlíteni, hogy tökéletes sminket csak szép, ápolt bőrön lehet készíteni, ezért nagyon fontosnak tartom most is megemlíteni a bőrápolást, még ha most nem is ez a fő téma.

Még nem találtam meg a tökéletes primert, (talán nincs is szükségem rá, nem tudom eldönteni) de az esetek többségében ezt a Catrice pórus összehúzó primert használom, aminek nagyon szokatlan textúrája van a bőrön, nem irritáló, csupán csak érdekes számomra.

Primer után a Catrice HD liquid coverage alapozóját használom, amiről már biztosan hallott mindenki, ha pedig még nem, akkor ajánlom figyelmedbe, mert egy szuper termék elérhető áron. Nagyon tetszik benne, hogy közepes fedése van ami van, hogy nekem kicsit sok is a hétköznapokra, ilyenkor csak korrektort teszek a szemem alá és a bőrhibáimra, viszont ha egységesebb bőrt szeretnék elérni, akkor mindenképpen ezt az alapozót használom.

A korrektorom az én megmentőm a hétköznapok alkalmával, én ezt bátran ki merem jelenteni, hiszen mint azt feljebb írtam is, ha nem igényli a bőröm (vagy éppen nincs időm a reggeli rohanásban 😀 ) akkor nem szoktam alapozót használni csak korrektort. A szemem alatti rész, a homlok és az áll rész nálam elmaradhatatlan, plusz persze az esetleges bőrhibák. Jelenleg a Maybelline korrektorát használom, amiről szintén nagyon sokan hallhattatok már, mert eléggé felkapott terméknek számít.

A smink fixálása nálam egy nagyon fontos pont, szeretem ha az elkészített akár csak 5 perces sminkem is sokáig tart korrigálás nélkül. Plusz indokként a szemüvegemet tudnám mondani. Nem szeretem ha az alapozón csúszkál a szemüvegem, ezért az orr résznél a fixálásra mindig külön figyelek. Erre egyébként csak én vagyok ennyire háklis? 😀

Színek:

A bronzosító esetében még mindig nagyon ragaszkodom a Max factor bronzosítójához, mert nagyon szépen és természetesen lehet vele dolgozni. Ezzel a termékekkel szoktam bronzosítani az állkapocsvonalamat, a homlokomat és persze az arccsontomat. Mostanában nem szoktam használni pirosítót, talán majd ha beköszönt a tavasz újra visszatérek a régi nagy kedvenc Maybelline pirosítómhoz, addig is szerintem megmaradok ennél a bronzosítónál.

A highlighterekkel már egy jó ideje kísérletezgetek. Nálam a kiemelés abszolút egy olyan pont a sminknél, mint a tusvonal vagy a tökéletes füstös szem, szeretem ha jól mutat az arcomon, az elkészítése pedig nem egyszerű, (legalábbis számomra :D) ezért nagyon sokat kell gyakorolnom, hogy megfelelő mennyiséget tegyek akár az ujjamra, akár az ecsetre s nem egy utolsó dolog az sem, hogy ha lehet akkor szépen is vigyem fel, koncentráltan a megfelelő helyre, na ezzel akad némi problémám, de ahogy a mondás is mondja a jó pap is holtig tanul. Sok sminkestől hallom, hogy a rengeteg gyakorlás már önmagában is nagyon sokat jelent.

Szemek:

Nem olyan régen kezdtem el kísérletezni a Pupa dupla szemhéjfestékével, ami azért is tetszik annyira, mert pont a kettő kedvenc színemet tartalmazza. Nagyon krémes az állaga, kompakt textúrája van, mely elolvad a szemhéjon és tiszta, gyöngy hatást ad. Nagyon könnyű a felvitele, én legtöbbször az ujjaimmal viszem fel, majd pedig apró mozdulatokkal eldolgozom. A szemzugba valamit a belső részbe én a világosabb színt használom, ami kicsit kiemeli a tekintet, a mélyítő vonalamban pedig a sötétebb bordó színt viszem el, de nem pontosan, kicsit összemosva a másik színnel, így ad egy sokkal természetesebb hatást.

A szempillaspirálom jelenleg egy L’Oreal Paris termék, amit nagyon szeretek, mert nagyon szép pillákat tud varázsolni, potyogás nélkül.

Ajkak:

A kedvenc folyékony rúzsom a L’Oreal csokis rúzsa, ami tényleg szuper tartós, s az ajkaimat sem szárítja nagyon, viszont előtte egy jól hidratáló ajakbalzsamot mindig használok.

Nektek milyen a hétköznapi sminketek? Osszátok meg velem!

Köszönöm Drágák, hogy ma is velem voltatok és olvastatok!

Szeretettel: Reni

You may also like

2 hozzászólás

  1. Nagyon szépek a képek! 🙂 Megkérdezhetem, milyen virág van rajta?

    Én minden nap használok alapozót, mert problémás a bőröm, azt púderrel fixálom, és esetleg egy kis pirosítót is rakok az arccsontomra. A szememre általában valami metálos csillámos szemhéjpúder kerül, valami Maybelline szempillaspirál (nekem az vált be legjobban, imádom mindet) és szemöldökpor. Rúzs is sokszor van rajtam, leginkább valami feltűnőbb, sötétebb nude árnyalat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük