Mennyi munka van egy blog mögött?

A mai bejegyzésben szeretném Veletek megosztani, hogy hogyan hozom egyensúlyba a munkámat a blogolással. Elsőre talán nem tűnik bonyolultnak a blogolás, hiszen Ti már egy kész és egyben összetett tartalmat láthattok ezen a felületen, viszont elég sok szervezésből és többletfeladatból áll.

4 éve blogolok rendszeresen, ebből 2 évig írtam a Reni Beauty&Fashion Blogot, ám több, mint két éve hatalmasat fordult velem a világ és elindítottam a saját oldalamat Nans.hu néven, ami már sokkal személyesebb és persze közelebb is áll hozzám. A 4 év alatt nagyon sok mindent megtapasztaltam, de hiszem, hogy a folyamatos tanulás a fejlődés kulcsa. Remélem, hogy ezzel a bejegyzéssel egy kicsi betekintést kaptok a kész tartalmak mögé, amolyan a bejegyzések létrejöttének a “kulisszatitkait” osztom meg.

E-mailek:

Az együttműködések többségét e-mailen keresztül szoktam bonyolítani, ezért minden nap időt szakítok a listám ellenőrzésére, ez a folyamat nem 2 perc szokott lenni, mert mindig mérlegelem a partnerek megkeresését és csak olyan munkát/együttműködést vállalok el, ami passzol hozzám és amivel azonosulni tudok. A sajtótájékoztatókat is figyelmemmel szoktam kísérni, hiszen számomra nem megvalósítható, hogy személyesen is részt vegyek egy-egy eseményen, ezért ezekre is mindig külön figyelmet fordítok.

Fényképezés:

A blogolásban alapvető fontosságú a fotók készítése, hiszen a fényképek a blog alkotóelemei. Nálam kicsit körülményes a fotók készítése főleg a téli időben, hiszen ilyenkor hamarabb sötétedik így tulajdonképpen munka után esélyem sincs fotózni, így marad a hétvége. Ilyenkor szoktam előre tervezni a bejegyzéseket és ekkor készülnek a hozzájuk tartozó képek is. Általában egy koncepció köré szoktam építeni a fotókat és a tartalmat is, legyen szó outfit vagy éppen flatlay típusú képekről. Miután a fotók elkészültek kiválogatom őket, majd hosszas szerkesztés veszi kezdetét.

Blog tartalma:

Lehet kicsit most meglepődtök és talán még régimódinak is fogtok gondolni, de én minden bejegyzésemet először papírra vetem, mert így sokkal összeszedettebbnek érzem magam. Ha megvan a végleges tartalom, akkor leülök a gép elé és elkezdek pötyögni. Őszintén szólva érdekes és egyben jó tartalmat írni hétről, hétre nem egyszerű, de mivel imádom csinálni ezt az egészet, ezért ez számomra sosem volt teher. Általában nálam egy bejegyzés elkészüléséhez mindennel együtt körülbelül 2-3 órára van szükségem.

Közösségi média:

A közösségi média a blog szerves része, ezért érdemes aktívnak lenni a különböző platformokon. Számomra nagyon fontos, hogy Facebookon és Instagramon is aktív legyek, hiszen a két platformon különböző korosztály követi a munkásságomat.

Ellenőrzés, publikálás:

Elérkeztünk az utolsó ponthoz, amikor is ellenőrzöm a bejegyzés szövegét, hiszen hiba mindig van egy szövegben, ezért érdemes mindig átolvasni. A publikálás általában hétvégére szokott esni, aminek egyszerű oka van méghozzá, hogy ilyenkor van időm megosztani az írásaimat.

Általában ezeken a folyamatokon megyek végig minden héten és persze emellett még rengeteg más dolog is van az életemben, de nagyon élvezem, hogy aktív tudok lenni. 🙂 Remélem sikerült egy kis betekintést adnom számotokra.

Szeretettel:

Reni

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük