Munka utáni rutin kialakítása

Számomra a délutáni, munka utáni rutin kialakítása nagyon fontos volt, nem csak a reggeli, mivel szeretek összeszedett lenni a nap összes részében, ezért az utóbbi időben bevezettem egyfajta munka utáni rutint, ami segít abban, hogy megvalósítsam a teendő listámra írt dolgokat. Nem ragaszkodom görcsösen a rutinhoz, de szeretem ha mindent meg tudok csinálni, mint azt a mondás is mondja, “amit ma megtehetsz azt ne halaszd holnapra”. Ma pár olyan tippet szeretnék Veletek megosztani, ami segített ennek a rutinnak a kialakításában.

Távolíts el mindent:

Minden olyan dolgot zárj ki, ami a munkáddal kapcsolatos, hiszen az agyadnak bőven elég a napi 8-12 óra munka. Ha hazaérsz tedd le a táskád, pakolj le, öltözz át otthoni ruhába és értékeld, hogy végre vége a munkaidőnek és otthon lehetsz.

Tervezz:

Vedd elő a határidőnaplódat vagy a teendőid listáját, majd nézd végig, hogy hogyan állsz vele. Próbáld realizálni, hogy mi mennyi időt vesz igénybe, ezután készíts egy prioritási sorrendet, aminek a legelejére jó ha egy olyan teendő kerül, ami nagyon fontos számodra.

Készíts vacsorát:

Készíts egy szuper egészséges vacsit magadnak és a párodnak, biztosan értékelni fogjátok, hiszen ez a közösen eltöltött időtök részévé is válik. Mi mindig ilyenkor beszéljük meg az egész napi történéseket, ami mind a kettőnknek nagyon fontos.

Vegyél egy nagy fürdőt:

Ne feledd a kikapcsolódást a hétköznapok alkalmával sem! Mindenkinek jár egy kis feltöltődés a nap végén. Fürdés után csinál egy alapos arcápolási rutint, hidd el a bőröd megfogja hálálni. 🙂

Hódolj a hobbidnak:

Engem mindig nagyon feltölt ha minden nap legalább egy kicsit foglalkozom a hobbimmal és azokkal a dolgaimmal, amiket nagyon szeretek csinálni, ezért ezt Nektek is ajánlom.

Készülj a másnapra:

Sokat könnyíthet a helyzeten ha előző este tudatosan megtervezzük a másnapot. Én nagyon szeretem ha előre el van készítve minden, mert így rengeteg időt tudok megspórolni. Elkészítem a ruhámat és az ebédemet is elcsomagolom, így ezekkel reggel már nem kell foglalkoznom, ami nagy dolog nálam, hiszen így marad időm más fontos dologra is.

Remélem tudtam segíteni egy kicsit Nektek is, ha igen akkor azt mindenképpen írjátok meg kommentben, illetve ha van olyan dolog amivel Ti magatok is kiegészítenétek a listát!

Szeretettel: Reni

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük