Nans percek #9 Így állunk a házfelújítással

Nagyon sokan érdeklődtek afelől, hogy hogyan állunk a házfelújítással és ezt egy Nans percek bejegyzésben szeretném nektek elmesélni. Többen már tudhatjátok hogy a Nans percek nevezetű sorozatot pontosan azért hoztam létre, hogy a személyesebb témákat itt osszam meg veletek, és úgy gondolom hogy a házfelújítással kapcsolatos mesélnivalóim tökéletesen passzolna egy ilyen bejegyzésbe. 

Őszintén megmondom nagyon régóta tervezem már ezt a bejegyzést, viszont annyi minden más is van jelenleg az életünkbe ami fontosabb, mint a blogbejegyzések írása hogy teljesen elmaradtam a bejegyzésekkel amit valószínű Ti is érzékeltetek. Jelenleg rengeteg változás vesz most minket körül, hogy egyet említsek például: az életmódváltás amit én és a férjem is elég komolyan veszünk, erről is szeretnék majd egyébként nektek mesélni, mert úgy gondolom, hogy egy nagyon fontos és egyben jó téma lehet, ami benneteket is érdekelhet. 

Na de térjünk is vissza az eredeti témához, ami a házfelújítás jelenleg. Ugorjunk vissza kicsit az időbe egészen pontosan 2019. december 6-ra amikor is megérkeztek a kőműveseink és elkezdődött a falak bevakolása. Talán ezen a ponton mondhatom el azt, hogy nem csak bontunk és rombolunk, hanem elkezdett szépülni a házunk. Nagyon sokat tud dobni egyházon hogyha szépen ki van vakolva, MI egy teljesen új megvilágításban láttuk a házunkat. Ezzel egyidőben kezdtünk el agyalni a párkányaink kinézetéről is, ami őszintén megmondva okozott némi fejtörést bár ezt elég sok mindenről elmondhatom. Elég sok opció megfordult a fejünkben, de végül a legegyszerűbb alternatívánál maradtunk, így kívül és belül is egyforma párkányaink lettek. Ezután felkerestük a villanyszerelőt, hogy átbeszéljük a teljes hálózat felújítását és kivitelezését. Első körben azt hittem, hogy gyerekjáték lesz az egész és maximum 1 óra  alatt meg tudjuk mondani, hogy hova szeretnénk a kapcsolókat és a konnektorokat de ez abszolút nem így volt, kicsit el is vesztünk a tervezésben, hiszen elég nehéz úgy megtervezni valamit, hogy még nem élsz benne és bútorok sincsenek. Végül azért egy kis segítséggel boldogultunk és sikerült megterveznünk. Jelenleg a padlófűtésünk van készülőben és a radiátoraink kerülnek fel a falra, illetve ezzel párhuzamosan elkezdődött a glettelés is. Ha ezekkel a munkálatokkal végzünk akkor egy betonozás és egy burkolás van hátra, illetve a konyhabútorunk megrendelése. Talán az egyetlen fix pont a házfelújítása során az a konyhabútor, na jó azért nem mondom, hogy ebből sem volt több opció, de már egy ideje eldöntöttük a végleges verziót. 

Természetesen ezek a folyamatok mellett folyamatosan agyalunk a csempéken és a padlólapokon. Mivel nagyon letisztult házat szeretnénk fehér falakkal, ezért fontos volt, hogy a fürdőszoba és a mosókonyha is egy letisztult képet mutasson, ezért is választottunk egy fehér márványmintás csempét, ami szerintem tökéletesen passzol a házhoz és hozzánk is. 

Nagyon sokan érdeklődtek afelől is, hogy hogyan szeretnénk berendezni a házat, amit fentebb is említettem már egy letisztult enteriort szeretnénk, fehér falakkal szürke fekete és barna kiegészítőkkel. 

És akkor a mindenki által várt kérdésre a válasz, ami kb. minden beszélgetésben elhangzik, hogy mikor költözünk? Csak annyit tudok mondani, hogy remélem már nyáron ott fogunk élni, hiszen már azért jóval kevesebb munkafolyamat van hátra és szép lassan haladunk. 

Amint lesz újabb változás a házzal kapcsolatban, akkor igyekszem Nektek is beszámolni ezekről, illetve szeretnék, majd előtte-utána fotókat is mutatni.

Köszönöm, hogy itt voltatok és olvastatok! 🙂

Szeretettel:

Reni

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük