Tippek a digitális tavaszi takarításhoz

Én minden évszakváltáskor igyekszem egy nagytakarítás csinálni, mert úgy érzem jól magam, ha minden évszakot “tisztán” tudok kezdeni. Tavasszal általában az otthonunkra és a szekrényeinkre összpontosítunk, ezáltal könnyen megfeledkezünk az életünk egyik meghatározó részéről, ami a napjaink elég sok részét kitölti a digitális eszközeinket és azok tereit. Sokszor észre sem vesszük, hogy a digitális eszközeinken is igen fontos idővel egy-egy “nagytakarítás” csinálni, mert a felhalmozott fotók és az érdektelen értesítés csipogások eléggé zavaróak tudnak lenni. Íme néhány módja annak, hogy hogyan figyelj a digitális életedre is.

Spam e-mailek, hírlevelek:

Magamból kiindulva sokszor van, hogy feliratkozunk egy-egy hírlevélre, ami aztán később nem feltétlen hívja már fel a figyelmünket, ezért csak úgy ott van az üzenetek listája között. Az egyik legdrasztikusabb lépés szerintem az ha átnézzük, hogy milyen hírlevelekre vagyunk feliratkozva és leiratkozunk azokról, melyekre már nincs szükségünk, ugyan ez a helyzet a spam levelekkel is, érdemes átnézni ezeket a leveleket, mert a fontos e-mailek elől “veszik el” a figyelmet.

Töröld a régi fotókat:

Valószínűsítem a Te készülékeidben is rengeteg olyan fotó van, ami csak azért van, mert jó lesz még valamire vagy éppen azért, mert az instára készültek a képek, s szinte biztos, hogy ebből a sorozatból van még vagy 10 darab, ami ugyanilyen, ezért mindenképpen azt ajánlom, hogy ezekből a fotókból tarts meg egyet a többit pedig töröld.

Távolítsd el a régi alkalmazásokat:

Gyakran töltünk le különböző appokat, melyeket lehet, hogy egyszer sem fogunk megnyitni a hónapok alatt, mégis ott van és foglalják a telefon tárhelyét. Ezeket az alkalmazásokat ne sajnáld letörölni, mert bármikor újra le tudod tölteni, ha kellene ráadásul még észre sem fogod venni, hogy eltűntek a listádból. 🙂

Nézd át a könyvjelzőket és a nyitott lapokat:

Gyakran beleesek én is abba a hibába, hogy ha valamit nincs időm elolvasni, de nagyon megtetszett akkor megnyitom külön ablakban vagy elment a könyvjelzők közé, de ez bizonyára egy nem szerencsés megoldás, mert ezek a megnyitott lapok nagyon kevés esetben kerülnek újra a figyelmembe, ezért aki hasonlóképpen halmozza az új lapokat, annak azt ajánlom, hogy ne tegye, mert így is nagyon sok felesleges dolgot fel lehet halmozni.

Remélem, hogy tudtam segíteni ezekkel a tippekkel, hiszen a digitális életünket is fontos, hogy tisztán lássuk. 🙂 

Szeretettel: Reni 

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük